Hotel Baština Sveti Križ

Hotel Baština Sveti Križ Bol s ljepotama Dalmacije, ima tradiciju od 1927 godine, Hotel se nalazi odmah uz Dominikanski samostan u Bolu na poluotoku Glavica i na krajnjem istoku grada Bola koji sa crkvom Gospe Milosne i zvonikom daje poseban pečat mjestu. U sklopu samostana nalazi se bogati srednjovjekovni botanički vrt u kojem gosti hotela mogu bar na kratko uživati u obilju mira i odmaknuti se od stresne svakodnevnice. Zbog svoje jedinstvene lokacije većina soba ima pogled na more i otok Hvar, te je idealano mjesto za goste koji se žele riješit stresa i uživati u prirodnim ljepotama Dalmacije. Ove godine Hotel je renovirao svoje prostore da bi se približio potrebama i željama onih koji koriste naše usluge.

Prostrane sobe s pogledom na more opremljene novim modernim namještajem, dekorirane modernim, probranim materijalima, LCD TV , novo uređenim kupaonicama pružit će vam potpun ugođaj i udobnost i razlog da vaš smještaj bude savršen.

Također je Hotel Sveti Križ Bol idealno mjesto za održavanje različitih seminara, konferencija, sastanak, i banqueta. Na nekoliko koraka dalje smješten je Lapidarij, te muzej otočkih arheloloških nalaza s vrijednom zbirkom rukopisa, crkvenih knjiga i predmeta, numizmatičkom zbirkom te arheološkim nalazima iz svih razdoblja i vrlo vrijednim slikama od 15. do 18. Stoljeća, (najznačajnija je kasno renesansna oltarna slika venecijanskog majstora Tintoretta.

Dominikanski samostan u Bolu je uz Franjevački samostan u Sumartinu jedini koji se uspio održati na otoku do današnjih dana. Nastao je krajem 15. stoljeća kada je minula opasnost od gusara iz grada Omiša i dijelom je zaslužan za razvitak mjesta Bola.

Izborom Hotela Sveti križ Bol dobivate toplo, prijateljsko okruženje s šarmom kako srednjovjekovnog tako i modernog okruženja, a mi ćemo se potruditi da vaše povjerenje opravdamo.

Apartmani / Sobe

Hotel Baština Sveti Križ u Bolu sadrži 29 soba, sve sobe su renovirane, klimatizirani, luksuzno namješteni i moderno uređeni sa kupatilom, SAT i TV, mini bar, WiFi . Hotel se nalazi na poluotoku Glavica na istočnom dijelu Bola.

Oprema i sadržaj hotela: Osigurano parkiralište, omogućen pristup invalidskim kolicima, restoran u sklopu hotela, mjenjačnica, bar u sklopu hotela, broj konferencijskih dvorana 1, broj manjih soba za sastanke 2, saloni i terase za prijem i koktele, sef na recepciji, TV u zajedničkim prostorijama.

  • klimatizacija
  • luksuzni namještaj
  • moderno uređeni-SAT i TV
  • minibar
  • priključci za fax i modem

Smještaj

Hotel Baština Sveti Križ u Bolu  sadrži 29 soba, sve sobe su renovirane, klimatizirani, luksuzno namješteni i moderno uređeni sa kupatilom, SAT i TV, mini bar,  WiFi . Hotel se nalazi na poluotoku Glavica na istočnom dijelu Bola.  Na mjestu neke kule koja se zvala “Babilonija” 1907.godine utemeljeno je sjemenište a 1931. godine  podignuta velika zgrada zbog povećanja potreba. kada se sjemenište ugasilo dominikanci su tu zgradu zadnjih 20 godina prenamijenili u  turističke svrhe, da bi 2012 godine zgrada renovirana kao Hotel Baština.   Hotel je u sklopu domikanskog samostana koju je biskup 1475 darovao dominikancima.

Kaštel u  kojem se smjestio dominikanski samostan sa triju strana bio okružen morem. Kroz povijest dominikanski samostan je bio jedno vrijeme biskupska palača Hvarsko-bračkog biskupa koju je 1475. godine darovao dominikancima. Također pravo na Glavicu je polagao i brački knez Zacharija koji je tu imao knežev dvor. Osnivanje dominikanskog samostana podržao je darovavši im 1475 knežev posjed na mjestu gdje je od antičkog doba bilo pristanište za brodove.

U samostanskom vrtu prema odluci iz 1621. napravljen je 1691 godine gostinjac koji je služio za odmor putnika namjernika.

Posebno ističemo:

  • repliku kule “Babilonije”
  • srednjovjekovni samostanski vrt
  • muzej u sklopu samostana
  • lijepe pješčane plaže
  • šum valova koji pomaže u liječenju šuma u ušima

Restoran

Restoran Vam nudi izvorna dalmatinska jela koje za vas priprema vrsni kuhari u kojima možete uživati uz čuvena domaća vina. Sve namirnice su Hrvatskog porijekla. Gostima hotela odobravamo popust 10% na redovne cijene. Broj sjedećih mjesta je 100. Organiziramo poslovne ručkove, večere, domjenke, prezentacije, promocije, proslave rođendana, godišnjice, krstitke.

Caffe Bar

Ispijajući svoj omiljeni napitak u novosagrađenom caffe baru Hotela Sveti Križ Bol sa pogledom na bistrinu i plavetnilo mora možete uživati u blagodatima mira, ljepotama mediterana. U večernjim satima možete promatrati jedinstveni zalaz sunca.

Šetalište Anđelka Rabadana 4 Bol,  Otok Brač, Splitsko-Dalmatinska, 21420, Hrvatska

Mail: hotel-sveti-kriz@st.t-com.hr

Broj telefona: +38521888118 Fax: +38521888337

Hotel Sveti Križ